Doriti mai multe informatii?
Sunati la 0751 234 822

Fantanile de interior – Solutia ideala pentru purificarea aerului din casa

De-a lungul anilor, cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca sunetele produse de apa in cadere, dar si vederea acesteia, au ca efect cresterea productivitatii, reducerea stresului si accelerarea procesului de vindecare. Intre timp, pe lista au fost adaugate alte doua beneficii. Astfel, s-a constatat ca o fantanile de interior purifica aerul si contribuie la reducerea numarului de bacterii din atmosfera.

Asa cum stim dintr-un articol precedent, atmosfera este incarcata cu ioni pozitivi si negativi. Aerul conditionat sau lipsa ventilatiei inlatura ionii negativi, responsabili pentru energia si bunadispozitie a ocupantilor unei incaperi. Proportia acestor ioni este, de regula, mult mai crescuta in locurile sau in timpul fenomenelor care presupun apa in miscare: furtuni, oceane, rauri si cascade.

Fantanile de interior purifica aerul si au ca efect eliminarea impuritatilor din atmosfera. Mai mult, plusul vizual adus incaperilor in care sunt instalate nu este un aspect deloc de neglijat.

Avantajele oferite de o fantana de interior sunt destul de numeroase, astfel ca in cele ce urmeaza vi le prezentam pe cele mai importante:

1. Sunt o buna sursa de “zgomot alb”

Exista persoane care nu pot adormi decat acompaniati de un sunet continuu, care sa faciliteze relaxarea. Pentru aceste situatii, exista playlisturi muzicale cu muzica relaxanta, insa nimic nu este comparabil cu sunetul apei curgatoare. Studiile arata ca nu volumul este cel care conteaza, ci ritmicitatea sunetului produs de apa curgatoare, care ne ajuta sa ne concentram sau sa ne relaxam mai bine.

2. Purifica aerul pe care il respiram

Atmosfera de acasa devine tot mai incarcata de bacterii, in special din cauza produselor de uz casnic pe care le folosim cu totii. De aceea, ca o consecinta fireasca, vanzarile la purificatoare de aer au crescut considerabil in ultimii ani. Acestea atrag ionii pozitivi produsi de aparatura din casa si elibereaza ioni negativi, benefici pentru organism. O fantana de interior poate produce acelasi efect precum aceste aparate, insa fara a produce sunete neplacute, ci doar pe cel relaxant al apei in curgere.

3. Restabilesc umiditatea fara a favoriza aparitia bacteriilor

Pe timpul iernii este destul de probabil ca in locuinta atmosfera sa devina foarte uscata, din cauza incalzirii. In timp ce sursele de incalzire produc confortul termic, aerul din incaperi devine foarte uscat, iar asta provoaca piele uscata, dureri de cap, disconfort pentru nas, gat si urechi. O solutie pentru combaterea acestui fenomen sunt, de asemenea, aparatele umidificatoare, insa cercetarile au dovedit ca apa stagnanta din acestea poate dezvolta bacterii sau ciuperci periculoase. In schimb, o fantana de interior indeparteaza aceasta grija, datorita curgerii continue a apei, in timp ce restabileste un nivel acceptabil de umiditate in incapere.

4. Reduc nivelul de stres

Exista opinii diferite legat de motivele pentru care oamenii adora sunetul curgerii apei. Unii sustin ca este un mecanism de conservare dezvoltat in preistorie, cand sunetul apei era echivalent cu supravietuirea. Altii cred ca totul se trage din momentul cand, ca embrioni in formare, am fost inconjurati de o mare de fluide. Indiferent de teorii, expertii au convenit ca sunetul apei curgatoare produce reactii biochimice in organism, care cresc nivelul de serotonina din corp, cunoscut si sub numele de “hormonul fericirii”. De aceea, nu este deloc surprinzator faptul ca sunetul valurilor, al raurilor sau al cascadelor de apa se regaseste pe fundalul multora dintre melodiile relaxante. Cu siguranta, o fanta de interior va produce exact acelasi efect asupra organismului si va contribui activ si eficient la reducerea stresului si a tensiunii acumulate peste zi.

Aceste beneficii vor adauga valoare locuintei si, de asemenea, vor aduce un plus de confort locuitorilor acesteia. De aceea, recomandarea specialistilor precum BluConcept este instalarea unei fantani de interior in casa ta. Practic, un efort minim pentru avantaje maxime.

Alte Articole


DISTRIBUIE:

Comments are closed here.